Cum să recuperezi mesajele șterse de pe telefon

În era digitală, mesajele text sunt esențiale pentru comunicare, atât pentru scopuri personale, cât și profesionale. Cu toate acestea, poate apărea situația neplăcută în care mesajele importante sunt șterse accidental de pe telefonul tău. Din fericire, există mai multe metode și instrumente disponibile care te pot ajuta să recuperezi mesajele șterse. Acest articol îți va oferi un ghid complet despre cum să recuperezi mesajele șterse de pe telefonul tău, indiferent dacă utilizezi un dispozitiv Android sau iPhone.

1. Recuperarea mesajelor șterse pe iPhone

a. Verificarea backup-urilor iCloud

Apple oferă o funcție de backup automat prin iCloud, care poate salva datele tale, inclusiv mesajele text. Iată cum poți verifica și restaura mesajele din iCloud:

 1. Deschide Setările pe iPhone-ul tău.
 2. Apasă pe numele tău în partea de sus și selectează iCloud.
 3. Apasă pe „Gestionare spațiu” și apoi pe Backup-uri.
 4. Verifică datele de backup disponibile și asigură-te că există un backup care să includă mesajele șterse.

Pentru a restaura mesajele:

 1. Resetează iPhone-ul la setările din fabrică mergând la Setări > General > Resetare > Șterge tot conținutul și setările.
 2. Restaurează iPhone-ul din backup-ul iCloud în timpul procesului de configurare inițială.

b. Utilizarea iTunes sau Finder

Dacă ai făcut backup regulat al iPhone-ului folosind iTunes (sau Finder pe macOS Catalina și versiunile ulterioare), poți utiliza aceste backup-uri pentru a recupera mesajele șterse:

 1. Conectează iPhone-ul la computer și deschide iTunes sau Finder.
 2. Selectează iPhone-ul din lista de dispozitive.
 3. Apasă pe „Restaurează Backup-ul” și alege backup-ul dorit.

2. Recuperarea mesajelor șterse pe Android

a. Verificarea Google Drive

Dispozitivele Android oferă o funcție de backup prin Google Drive care poate salva datele, inclusiv mesajele text. Iată cum poți verifica și restaura mesajele din Google Drive:

 1. Deschide Setările pe telefonul tău Android.
 2. Selectează „Conturi și backup” și apoi Google Drive.
 3. Verifică dacă backup-ul include mesajele text.

Pentru a restaura mesajele:

 1. Resetează telefonul la setările din fabrică mergând la Setări > Sistem > Resetare > Șterge toate datele.
 2. Restaurează telefonul din backup-ul Google Drive în timpul procesului de configurare inițială.

b. Utilizarea aplicațiilor de recuperare

Există mai multe aplicații de recuperare disponibile pe Google Play Store care pot ajuta la recuperarea mesajelor șterse. Printre acestea se numără Dr.Fone, FonePaw și EaseUS MobiSaver. Aceste aplicații necesită acces root pe telefonul tău pentru a funcționa eficient.

3. Metode de prevenție pentru viitor

Pentru a evita pierderea mesajelor importante în viitor, iată câteva sfaturi utile:

a. Backup regulat

Fă backup regulat al telefonului tău utilizând serviciile de cloud disponibile, cum ar fi iCloud pentru iPhone și Google Drive pentru Android. Aceste backup-uri automate pot salva toate datele tale importante, inclusiv mesajele text.

b. Utilizarea aplicațiilor de backup

Există aplicații specializate pentru backup-ul mesajelor text, cum ar fi SMS Backup & Restore pentru Android. Aceste aplicații îți permit să salvezi și să restaurezi mesajele text pe și de pe un dispozitiv de stocare extern sau cloud.

c. Salvarea mesajelor importante

Pentru mesajele cu adevărat importante, poți face capturi de ecran sau poți copia conținutul într-un document de notițe. Acest lucru asigură că ai o copie a mesajului, chiar dacă telefonul tău are probleme tehnice.

4. Ce să faci dacă nu reușești să recuperezi mesajele

Dacă toate metodele menționate mai sus nu au funcționat, poți contacta serviciul de suport al producătorului telefonului sau al aplicației de mesagerie pentru asistență suplimentară. Uneori, tehnicienii pot avea acces la instrumente sau soluții care nu sunt disponibile publicului larg.

Concluzie

Recuperarea mesajelor șterse de pe telefon poate părea o sarcină dificilă, dar există mai multe metode eficiente care te pot ajuta să îți recuperezi datele importante. Fie că utilizezi un iPhone sau un dispozitiv Android, verificarea backup-urilor, utilizarea aplicațiilor de recuperare și efectuarea de backup-uri regulate sunt pași esențiali pentru a-ți proteja mesajele text. Adoptând aceste măsuri preventive, poți minimiza riscul de a pierde mesaje importante în viitor.

About the Author: Roxana

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *