Documentare de vizionat pe Netflix: Recomandări pentru fiecare gust

Documentarele ne oferă oportunitatea de a explora lumi noi, de a învăța despre diferite culturi, de a înțelege fenomene naturale și sociale complexe și de a descoperi povești fascinante. Netflix, cunoscut pentru diversitatea sa de conținut, oferă o gamă variată de documentare care se potrivesc oricărui gust. În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai bune documentare disponibile pe Netflix, categorisite pentru a acoperi diverse interese și preferințe.

Documentare despre Natură și Mediu

 1. Our Planet (2019)

Descriere: „Our Planet” este o serie documentară narată de Sir David Attenborough, care explorează frumusețea naturală a planetei noastre și impactul schimbărilor climatice asupra acesteia. Filmările spectaculoase și informațiile detaliate despre ecosisteme diverse fac din acest documentar o experiență vizuală și educațională de neuitat.

 1. Night on Earth (2020)

Descriere: Această serie documentară folosește tehnologie de filmare nocturnă de ultimă generație pentru a dezvălui viața animalelor pe timp de noapte. De la pădurile tropicale până la savanele africane, „Night on Earth” oferă o perspectivă unică asupra comportamentului nocturn al animalelor.

Documentare Istorice

 1. The Last Czars (2019)

Descriere: „The Last Czars” este un docudramă care explorează căderea dinastiei Romanov și Revoluția Rusă. Printr-o combinație de interviuri cu experți și reconstituiri dramatice, acest documentar oferă o privire detaliată asupra evenimentelor care au schimbat cursul istoriei rusești.

 1. 13th (2016)

Descriere: Regizat de Ava DuVernay, acest documentar explorează legătura dintre sclavie, rasism și sistemul carceral american. „13th” analizează amendamentul 13 al Constituției SUA și modul în care sistemul de justiție penală a evoluat pentru a perpetua inegalitatea rasială. Este un documentar puternic și provocator care invită la reflecție asupra problemelor de justiție socială.

Documentare despre Știință și Tehnologie

 1. The Social Dilemma (2020)

Descriere: „The Social Dilemma” examinează impactul rețelelor sociale asupra societății, prezentând interviuri cu foști angajați ai marilor companii de tehnologie. Documentarul explorează modul în care platformele sociale manipulează comportamentul utilizatorilor și influențează opinia publică. Este un film esențial pentru înțelegerea provocărilor digitale ale prezentului.

 1. Explained (2018-Prezent)

Descriere: „Explained” este o serie de documentare scurte care abordează o gamă largă de subiecte, de la știință și tehnologie, la cultură și politică. Fiecare episod se concentrează pe un subiect specific, oferind explicații clare și accesibile. Este o alegere excelentă pentru cei care doresc să învețe lucruri noi într-un format concis.

Documentare Despre Sănătate și Alimentație

 1. What the Health (2017)

Descriere: Acest documentar investighează legăturile dintre consumul de produse de origine animală și bolile cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul. „What the Health” pune sub semnul întrebării practicile industriei alimentare și oferă argumente pentru adoptarea unei diete pe bază de plante.

 1. Rotten (2018-Prezent)

Descriere: „Rotten” este o serie documentară care dezvăluie adevărurile ascunse ale industriei alimentare globale. Fiecare episod se concentrează pe un produs alimentar specific, cum ar fi mierea, avocado sau peștele, explorând problemele etice și de siguranță asociate cu producția acestora.

Documentare Despre Crime Reale

 1. Making a Murderer (2015-2018)

Descriere: „Making a Murderer” este un documentar captivant care urmărește cazul lui Steven Avery, un bărbat condamnat pe nedrept pentru crimă, și eforturile sale de a-și demonstra nevinovăția. Serialul a declanșat dezbateri ample despre justiția penală și sistemul juridic american.

 1. The Keepers (2017)

Descriere: „The Keepers” investighează misterul nerezolvat al uciderii unei călugărițe din Baltimore și legăturile posibile cu abuzurile sexuale comise de un preot local. Documentarul scoate la lumină corupția și mușamalizarea din cadrul Bisericii Catolice și a sistemului de justiție.

Documentare Despre Artă și Cultură

 1. Abstract: The Art of Design (2017-2019)

Descriere: „Abstract: The Art of Design” este o serie documentară care explorează procesul creativ al unora dintre cei mai inovativi designeri din lume. Fiecare episod se concentrează pe un designer dintr-un domeniu specific, cum ar fi arhitectura, designul grafic sau fotografia, oferind o privire inspiratoare asupra artei și designului.

 1. Street Food (2019-Prezent)

Descriere: „Street Food” este o serie documentară care explorează tradițiile culinare și poveștile din spatele celor mai faimoase preparate de stradă din lume. De la Asia la America Latină, fiecare episod prezintă bucătari locali și rețetele lor autentice, oferind o incursiune delicioasă în cultura stradală globală.

Documentare Despre Sport

 1. The Last Dance (2020)

Descriere: „The Last Dance” este un documentar despre cariera legendarului jucător de baschet Michael Jordan și ascensiunea echipei Chicago Bulls în anii ’90. Cu imagini și interviuri exclusive, documentarul oferă o privire detaliată asupra vieții și carierei unui sportiv de excepție și a impactului său asupra baschetului mondial.

 1. Formula 1: Drive to Survive (2019-Prezent)

Descriere: Această serie documentară oferă o privire din culise asupra Campionatului Mondial de Formula 1, prezentând luptele și rivalitățile dintre echipe și piloți. „Drive to Survive” este perfect pentru pasionații de motorsport și pentru cei care doresc să înțeleagă mai bine complexitatea acestui sport.

Netflix oferă o varietate impresionantă de documentare care acoperă o gamă largă de subiecte și interese. Indiferent dacă ești pasionat de natură, istorie, știință, sănătate, crime reale, artă sau sport, vei găsi cu siguranță ceva care să-ți captiveze atenția și să-ți îmbogățească cunoștințele. Aceste documentare nu doar că oferă informații valoroase, dar și inspiră și provoacă la reflecție. Așadar, alege-ți preferatele din această listă și bucură-te de o experiență de vizionare educativă și fascinantă!

About the Author: Admin

Ilfov Press România

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *