Grădiniță din Popești-Leordeni închisă pentru lipsa autorizației

O grădiniță privată din Popești-Leordeni a fost recent închisă după ce s-a descoperit că funcționa fără autorizația de securitate la incendiu necesară. Incidentul a declanșat o anchetă amplă și a stârnit îngrijorări serioase în rândul părinților și comunității locale.

Detalii anchetei: Autoritățile au efectuat un control de rutină la grădinița respectivă și au constatat lipsa documentelor esențiale pentru funcționare, în special a autorizației de securitate la incendiu. În urma acestei descoperiri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a dispus închiderea imediată a instituției. „Este imperativ ca toate unitățile de învățământ să respecte normele de securitate pentru a asigura siguranța copiilor. Lipsa autorizației de securitate la incendiu reprezintă un risc major”, a declarat un reprezentant al ISU.

Reacția părinților: Părinții copiilor înscriși la grădiniță au fost imediat informați despre situație și au fost sfătuiți să-și retragă copiii. Mulți dintre aceștia s-au arătat revoltați și îngrijorați de faptul că au fost lăsați în necunoștință de cauză cu privire la lipsa de conformitate a grădiniței. „Este inadmisibil să nu fim informați despre astfel de probleme. Siguranța copiilor noștri este prioritară și ar trebui să fie garantată de fiecare instituție de învățământ”, a declarat Ana Ionescu, mama unui copil înscris la grădiniță.

Măsuri luate de autorități: Pe lângă închiderea grădiniței, autoritățile locale au inițiat o anchetă pentru a determina cum a reușit instituția să funcționeze fără autorizațiile necesare. Se vor verifica și alte unități de învățământ din zonă pentru a preveni situații similare. „Vom desfășura controale riguroase și vom lua măsuri severe împotriva celor care încalcă normele de securitate. Este inacceptabil ca asemenea riscuri să fie ignorate”, a declarat primarul orașului Popești-Leordeni.

Planuri pentru redeschidere: Proprietarii grădiniței au anunțat că vor colabora cu autoritățile pentru a remedia deficiențele identificate și pentru a obține toate autorizațiile necesare. Aceștia speră să redeschidă grădinița cât mai curând posibil, dar numai după ce toate standardele de securitate vor fi îndeplinite. „Ne cerem scuze pentru această situație și vom face tot ce este necesar pentru a asigura că grădinița va funcționa în condiții de siguranță maximă”, a declarat directorul grădiniței.

Concluzie: Închiderea grădiniței din Popești-Leordeni din cauza lipsei autorizației de securitate la incendiu subliniază importanța respectării normelor de securitate în unitățile de învățământ. Autoritățile și comunitatea sunt hotărâte să asigure un mediu sigur pentru copii și să prevină astfel de incidente pe viitor.

About the Author: Admin

Ilfov Press România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *