Sindromul unghiilor galbene: Cauze și tratamente eficace

Sindromul unghiilor galbene este o afecțiune în care unghiile devin galbene sau decolorate, determinând aspectul inestetic și posibile probleme de sănătate subiacente. Mai jos sunt enumerate cauzele posibile și tratamentele eficace pentru această afecțiune.

Cauze

Infecții Fungice (Onicomicoză)

Unul dintre principalele motive: Infecțiile fungice ale unghiilor sunt cauza comună a decolorării și îngălbenirii acestora. Ciuperca penetrează unghia și o colorează într-un ton galben-maroniu.

Fumatul

Substanțele chimice din fum: Fumatul poate determina unghiile să devină galbene din cauza substanțelor chimice din fum care pătrund în unghii și le pot decolora în timp.

Probleme de Sănătate

Boli subiacente: Anumite afecțiuni, cum ar fi psoriazisul, diabetul, tulburările tiroidiene sau bolile pulmonare, pot contribui la schimbările de culoare ale unghiilor.

Excesul de Manichiură sau Lacuri de Unghii

Utilizarea excesivă a produselor pentru unghii: Folosirea frecventă a lacurilor de unghii sau a produselor pentru îngrijirea unghiilor poate determina decolorarea acestora.

Tratamente Eficace

Tratamente Antifungice

Medicație topică: Pentru infecțiile fungice, se pot folosi creme sau lacuri antifungice prescrise pentru a trata unghia afectată.

Igienă Riguroasă

Menținerea curățeniei și a igienei unghiilor: Spălarea și uscarea regulată a unghiilor pot ajuta la prevenirea apariției infecțiilor fungice.

Renunțarea la Fumat

Oprirea fumatului: Încetarea fumatului poate îmbunătăți aspectul și sănătatea unghiilor, reducând treptat decolorarea acestora.

Suplimente și Alimentație Sănătoasă

Consumul de vitamine și minerale: Suplimentele de biotină, vitamina E și minerale precum zincul pot ajuta la menținerea sănătății unghiilor.

Sfaturi Suplimentare

Consultați un medic: Dacă sindromul unghiilor galbene persistă sau este însoțit de alte simptome, este important să consultați un medic pentru un diagnostic și tratament corect.

Evitați manichiura excesivă: Încercați să limitați utilizarea produselor pentru unghii și să acordați unghiilor dvs. o pauză pentru a se regenera.

Concluzie

Sindromul unghiilor galbene poate fi determinat de mai mulți factori, iar tratamentul eficace depinde de cauza subiacentă. Este esențial să consultați un medic pentru un diagnostic precis și pentru a stabili tratamentul adecvat în funcție de cauza specifică a acestei afecțiuni.

About the Author: Admin

Ilfov Press România

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *